Bokföring, verifikationsserier

Följ

Det finns möjlighet att separera bokföringen med olika verifikationsserier och därmed få en bra struktur i sin bokföring. Välj huvudmenyn Ekonomi - Inställningar och Verifikationsserier.

Klicka på "Skapa ny verifikationsserie"

Nedan följer exempel på hur verifikationsserier kan skapas. Det är individuellt hur man önskar ha sina serier uppställda och därmed är nedan endast ett exempel.

Vid skapande av nytt verifikat kan man välja vilken serie bokföringsposten det skall tillhöra.

Vid bokföring av journal så väljs automatiskt den serie man kopplat till den specifika journaltypen.