Inköp, skapa leverantörsfaktura på ett inköp

Följ

Hur skapar jag en leverantörsfaktura på ett inköp?

Gå till inköpet som du vill fakturera genom att Välja inköp i vänster meny -> Klicka på fakturasymbolen

Börja med att välja fakturatyp:

Vid valet Leveransfaktura kan man välja att fakturera alla leveranser, om sådana finnss, eller delfakturera leveranser. Det visas en checkbox vid alla leveranser som du bockar ur om du vill delfakturera.

Vid valet Slutfaktura så faktureras hela inköpet även om du har valt att delinleverera.

Det skapas en leverantörsfaktura under utgifter vid valen leveransfaktura och slutfaktura där ni kan ändra eller lägga till uppgifter om det skulle behövas. Spara därefter utgiften. Utgiften kan nu editeras fram tills dess att den blir bokförd.

Tips: Då det inte blir någon koppling mellan inköpet och fakturan, utan fakturan skapas helt fristående, rekommenderas att ni lägger till inköpsnumret på fakturan. Detta gör ni förslagsvis i fältet Beskrivning.

Beskrivningen kommer då att visas när ni skapat utgiften i utgiftsvyn.

Beskrivningen visas även under utgiftsinformationen när nu håller ovanför konteringen.

Vid valet Ingen faktura sätts inköpet som fakturerad och döljs från inköpsvyn där alla inköpen ligger.