Olika försäljningskonton och momssatser på artiklar vid OSS/momsregistrering

Följ

Vid uppstart av momsland sätts en standardmomssats för landet. Standardmomssatsen är kopplad till ett momskonto samt ett unikt försäljningskonto för momssatsen och landet. Dessa konton används som standard vid försäljning av alla artiklar om inget annat ställts in på respektive artikel.

Alla artiklar som inte har något specifikt försäljnings- och momskonto för det momslandet kopplat kommer få standardmomsen för det momslandet. Även textartiklar kommer att få dessa standardkonton för momslandet.

Önskar man använda andra försäljningskonton och momssatser på artiklarna än standard för momslandet, måste dessa kopplas på respektive artikel. Man kan göra denna koppling mot artiklarna manuellt eller genom artikelimport. Landet måste vara aktivt för att dessa inställningar ska kunna genomföras.

Klicka på knappen Försäljningskonto per land och följande val visas, beroende på vilka momsländer och konton på dessa som lagts upp.