Skapa ny privatkund - OSS

Följ

När man skapar en ny kund som är privatperson och har en leveransadress i ett land där företaget är momsregistrerat så skall rutan ‘Momsfri export/EU’ inte vara ikryssad på kunden. Anledningen till att rutan inte skall vara ikryssad är att den inställningen styr om det skall vara momsad försäljning eller inte.

Med rätt inställning så känner systemet av vilket leveransland, vilket försäljningskonto samt vilket momskonto som är satt på det unika landet.

- Ordern får rätt moms och försäljningskonto

- Fakturan konteras enligt de konton man skapat upp för det unika landet: