Skapa redovisningsfil (LB-rutin)

Följ

Skicka dina leverantörsfakturor elektroniskt direkt till banken för betalning och hämta sedan tillbaka filer från banken för elektronisk återläsning i Specter.

För att skapa en utbetalningsfil till banken klicka på "Skapa utbetalningsfil" under menyvalet "Utgifter". Då listas de leverantörsfakturor som kan skickas till banken och de som redan är skickade men ännu inte återrapporterade. Systemet föreslår att de fakturor som inte redan är skickade för betalning skall vara med på nästa fil, de är markerade med en bock i rutan längst till vänster. Skall en faktura inte skickas för betalning bockar man ur rutan för den fakturan. För de fakturor som redan är skickade för betalning visas ett belopp i kolumnen "På väg".

I betalningsfilen kommer leverantörens fakturanummer att anges som betalningsreferens. Om OCR-nummer är inlagt på fakturan  kommer den att användas istället.

När de fakturor som skall betalas är markerade, klicka på "Skapa betalningsfil". Spara ner filen på hårddisken och ladda sedan upp den på internetbanken.

Kreditfakturor:

När du skall få med en kredit på utbetalningsfilen får det inte bli ett minussaldo på leverantören. Ni motverkar detta genom att sätta utgifterna på samma betaldatum. ( debet och kreditfakturan )