Sök offert

Följ

Offerter hittar ni i vänster meny och sedan väljer ni Sök offert i övre menyn.

Med hjälp av funktionen ”Sök offert” kan du söka reda på offert. Välj i rullgardinen sökkriterier.

Ställ muspekaren över offertnumret för att se snabbvisning av offert.

Klicka på offertnumret så kommer du till ny sida där offerten visas i sin helhet. Möjlighet finns att, via menyn i överkanten, bland annat skriva ut, editera och godkänna offerten.

Ställ muspekaren över kundnamnet för att se snabbvisning av kunduppgifter.

Klicka på kundnamnet så kommer du till Kundkortet, här finns ett antal flikar där du kommer åt all info som Specters olika funktioner kopplat till kunden.

Offertstatus

Godkänd, offerten godkänd och order skapad.

Godkänd av kund; Kunden har klickat på ”godkänn-länken” i det mail som de fått i samband med offerten, men order är ännu inte skapad. (Inställning: System/Inställningar/E-postmallar).

Förfrågan är en status som sätts om offerten kommer ifrån externt system.

Avslagen

Aktuell, ny obehandlad offert.

Vilande, statusen ändras per automatik från ”Aktuell” till ”Vilande” efter ett förutbestämt antal dagar. (Inställning: System/Inställningar/Systeminställningar).

Offerter kan snabbt skrivas ut från offertvyn, bocka i valda offerter samt markera ”Skriv ut offert” i rullgardinslisten. Vill du skriva ut alla offerter som presenteras på sidan, bocka i den översta rutan så markeras alla offerter.

Utifrån ikonerna längs till vänster på offert-raden () kan följande aktiviteter skapas:

Godkänn offert, skapa order (). Se separat hjälpavsnitt ”Skapa order utifrån offert”, du hittar hjälptexten under Orderfunktionen.

E-posta offert ().

Offert e-postad men ej läst av mottagaren (), om du ställer muspekaren över ikonen ser du när mailet skickades.

Offert e-postad och öppnad av mottagaren (), ställ muspekaren över ikonen så ser du när mailet skickades och när det öppnades.

Skapa offertdokument ().

Kopiera offert ().

PDF-utskrift av offert ().

Editera offert ().

Borttagning av offert ().