Kund, visa kundkort

Följ

På en kunds kundkort visas diverse information och det finns möjlighet att skapa order och offerter direkt från kundkortet.

Sök upp kunden under Kunder. Det finns möjlighet att söka på namn, ort, referens m.m. Klicka på kundnamnet i listningen för att komma till kundkortet. Stämmer sökningen bara på en unik kund så öppnas den kundens kundkort direkt. Kundkortet är även den bild du tas till när du skapat upp en ny kund i ditt system.

På kundkortet visas grunduppgifter för kunden och ett antal flikar med ytterligare uppgifter. Vilka flikar som visas är beroende på vilka funktioner i Specter affärssystem som är aktiverade.

Under Aktiviteter visas de aktiviteter (att göra) och Händelser (möten etc.) som finns registrerade på kunden. Nya Aktiviteter och Händelser kan skapas direkt härifrån.

Under fliken Filialer kan filialer läggas upp på kunden. Gör det möjligt att ange flera faktura-, leverans- & besöksadresser på kunden. Användbart då kunden har flera olika butiker eller fabriker. När order skrivs på kund med filialer väljs vilken filial ordern avser. Läs mer om funktionen för filialer här.

Flera kontaktpersoner kan läggas upp på kunden under fliken Kontakter.

Fliken Offert visar vilka offerter som finns på kunden och vilken status de har. Möjlighet att härifrån skapa ny offert på kunden.

Fliken Order visar vilka order som finns på kunden och vilken status de har. Det finns möjlighet att härifrån skapa ny order på kunden.

Fliken Faktura visar vilka fakturor som är skapade på kunden och vilken status de har.

Bet Påminnelser fliken visar om det finns några betalningspåminnelser skapade på kunden.

Fliken för Avtal visar de avtal som finns upplagda på kunden.

Fliken Kassa visar de kassakvitton som finns registrerade på kunden. Det finns i kassa-funktionen möjlighet att ange vilken kund det är som gör köpet.

Under Info kan information om kunden skrivas in. Visas endast här, aldrig på dokument till kund.

Är kreditupplysning tagen på kunden så visas ratingen under fliken Rating.

Under Egenskaper kan kunden ”taggas” med valfri information. Egenskaper som skapas här blir valbara på samtliga kunder. En skapad egenskap kan inte tas bort eller namnändras. Det finns möjlighet att söka kunder på egenskap och med vår CRM-funktion kan avancerade kundutsökningar ske på bl.a. egenskap.

Under fliken Dokument kan olika dokumentfiler sparas på kunden.

Fliken Karta visar på karta var kunden finns. I Systeminställningar kan väljas om faktura- , leverans- eller besöksadress skall visas.