Order, ta bort order eller avbryt order

Följ

Jag vill ta bort min order då kunden har ångrat sig. Hur gör jag?

Är ordern olevererad och ofakturerad kan du ta bort ordern via soptunnan  längst till höger. När du väljer att ta bort ordern försvinner ordern och kan inte hittas igen.

Är ordern antingen levererad eller fakturerad måste du avbryta ordern istället, då du inte kan ta bort ordern. Är ordern levererad så återförs inte artiklarna till lagret, detta måste göras manuellt.

Är order fakturerad men inte levererad så frisläpps det reserverade disponibla lagersaldot.

Då väljer du istället att avbryta ordern via den röda fyrkanten till höger.

Du får nu en möjlighet att skriva en kommentar om varför ordern är avbruten som sedan visas när du håller ovanför ordernumret på den avbrutna ordern.

Vid hoovring på ordern visas angiven kommentar.

Den avbrutna ordern försvinner inte någonstans utan den läggs under kundens kundkort med en grå bock.