Uppstart Ekonomikoppling

Följ

Om man vill koppla sitt Spectersystem till ett bokföringsprogram beställer man först integrationen via någon av Specters säljare ( sales@specter.se ) som också kan ge er information om hur ytterligare registrering via Fortnox görs.

Förutsättningar:

• Integrationen fungerar enbart med Specters NextGen-version. Mer information om NextGen hittar ni här:
    NextGen - info
  • Med ekonomikopplingen ingår funktionalitet som automatiskt skapar verifikat i Specter för affärshändelser. Dessa synkas direkt till Fortnox och håller din bokföring i Fortnox uppdaterad.

Som inloggad i ert Fortnoxsystem, leta upp Specterkopplingen i Fortnox Integrationer. Välj sedan Aktivera integration.

Efter kontakt, godkänd offert och beställning via en av våra säljare är gjord, kommer ni få ett välkomstmail från vårt onboarding-team. I detta mail finns även nedan punkter, som listar viktiga saker att tänka på innan integrationen aktiveras, både i Fortnox och i Specter.

Har ni inte angett önskat startdatum i er dialog med våra säljare så kommer även detta att efterfrågas av vårt onboarding-team.

Observera att det finns några inställningar som behöver göras i Fortnox före integrationen körs igång:

Om ni kör Specters Direktbokföring:

Inställningar som måste finnas i Fortnox

• Verifikationsserierna måste vara lika i Specter och Fortnox. Det är Specters inställning som bestämmer vilken verifikationsserie som verifikationerna får I Fortnox. Du ställer in det i Specter under bokföring - Verifikationsserier.
  • Eventuella kostnadsställe som används i Specter skall också skapas upp i Fortnox.
  • Om ett verifikat från Specter innehåller ett konto som inte går att matcha mot ett existerande konto i Fortnox,  skapas kontot upp per automatik i Fortnox - Observera, det blir ingen momskod på kontot i Fortnox, vilket ni efterhand får justera själv.
  • Finns kontot i Fortnox, hämtas kontouppgifterna och används.
  • Första gången vi startar upp kopplingen och en bakåtdatering av startdatum är valt, är det viktigt att veta att alla verifikat som är skapade efter startdatumet kommer att skickas över, även de verifikat som är bakdaterade men skapade efter startdatumet. Det vill säga, skapandedatum styr.

Om man kör Specters journalbokföring måste man, utöver punkterna ovan, dessutom tänka på att allt är journal- och bokfört fram till startdatum.

När integrationen är klar och aktiverad kommer ni att få ett bekräftelsemail från vår integrationspartner att allt är klart.