Diagramverktyg

Följ

Få kontroll över dina affärshändelser med diagramverktyget i Specter. Diagrammet summerar fakturor, kassakvitton, offert, order, utgifter m.fl. utifrån de skapade dokumenten. det vill säga diagrammet utgår EJ från bokförda värden (gäller även manuella bokföringsverifikat och förskott ). Siffror är alltid exkl. moms. Att sortera på säljare, kunder, länder eller prospect är en annan möjlighet.

Det finns en mängd olika sökkriterier i diagrammet, läs mer om vilka sökmöjligheter som finns längre ned på sidan. Se även separat inställning för att visa diagrammet på startsidan

Läs även Diagramverktyg vs TB-rapport

Det finns visningar av flera olika parametrar, t.ex antal affärshändelser per vald period. Som exempel kan antal kassaköp detaljerat ner till per dag under vald period visas, kan vara användbart för personalplanering och liknande.

Summa och antal visar belopp i kronor samt antalet sålda  artiklar under vald period.

Navigation

Notera att man kan bläddra mellan perioderna med hjälp av pilikonerna till vänster om Diagraminställningsknappen.

För att zooma in på en period, markera den önskade perioden med muspekaren, diagrammet kommer då att fokusera på den valda perioden.

Exempel, vi fokuserar på vecka 21 i diagrammet ovan genom att placera pekaren på diagrammet vid V.21 och sedan dra pekaren i sidled så att den önskade perioden markeras med ljusblått.

Diagramval "Topp 10 fakturaförsäljning per land" - egenskaper

• Enbart period kalendermånad kan väljas
  • Enbart data från fakturaförsäljning kan väljas
  • Belopp som redovisas per land är summa av fakturerade belopp och summa av krediterade belopp
  • Sortering sker i fallande ordning baserat på försäljning och land
  • 5 länder kan anges som alltid ska visas.
  • Länder som saknar fakturerat belopp visas inte (oberoende av filtrering)

Eller på kartan