Rapporter, prislista

Följ

För att ta ut en utskriftsvänlig prislista väljer ni Rapporter i övre menyn, Rapporter i vänster meny och prislista i rullisten.

Ni börjar med att välja vilken period som prislistan skall visa därefter följer ganska många val som ni kan sortera på. Efter valet av kund kommer valet om man vill ha priserna från en specifik rabattprislista som är upplagd i systemet.

OBS! Exakt pris kan endast fås vid vald kund. Om rabattprislista väljs så tas prislistan ej hänsyn till eventuella kundgruppsrabatter. Välj kund så används kundens rabattprislista.

Ni kan också välja hur ni vill att prislistan skall se ut i utskrivet format. Vilken typ av prislista ni vill visa, vilken valuta, av de valutor ni har lagt upp i systemet under valuta och vilket språk prislistan skall visas i. Valen av språk är, precis som för valutan, beroende på vilka språk ni lagt upp i systemet.

Vidare val vid utskrift är om vilken typ av datum som skall visas i huvudet på prislistan. Giltighetsdatum eller utskriftsdatum. Vid valet att ange en kommentar kommer den specifika kommentaren att visas längst ner på prislistan när den visas eller skrivs ut. Artikelgrupper kan väljas, alla eller enstaka artikelgrupper.

Vill ni att logotypen skall följa med ut på prislistan väljer man att klicka i rutan visa logotype på dokumentet. Det är logotypen som är upplagd i systemet som följer med ut på dokumentet.

Prislistan kan också genereras till Excel. Avsluta med att välja om ni vill visa eller skriva ut rapporten.