Bokföring, avstämning kundfodringar (tex konto 1510)

OBS

Gränssnittet som visas i filmen kan skilja sig från hur det se ut i ert Specter affärssystem. Grundfunktionaliteten är dock densamma och våra själv-hjälp-filmer kommer löpande att uppdateras i samband med att dess innehåll / underliggande funktioner gör det.

Tveka inte att höra av er till vår support om ni har några frågor ang filmens innehåll.

För att stämma av kundreskontra vid ett bokslut ska vi jämföra rapporterna Kundreskontra och Kontoanalys av 1510.  Det är viktigt att du gör samma urvalsdatum i rapporterna, bokslutsdatum eller en viss månad.

1. I vänstermenyn, klicka på ”Rapporter/journaler”.
  2. Välj rapporten “Kundreskontra” och skriv ut den.

3. Därefter väljer du ut rapporten “Kontoanalys”
  4. Välj konto 1510 och skriv ut rapporten.

5. Om dom utgående saldona stämmer är allt under kontroll. Om dom inte stämmer, jämför de båda rapporterna i detalj med varandra och kontrollera var dom skiljer sig åt.
  6. Om det inte stämmer, gå tillbaka i datum när det stämde senast. Ta ut rapporterna på nytt och ta tex bara en månad i taget.

PS: Även skärmbilden ”Order” ska överensstämma med dom utskrivna rapporterna.