Faktura, skicka faktura med val att bifoga PDF

Följ

Skicka faktura med val att bifoga PDF

Man kan bifoga faktura som PDF när man skickar e-post. Observera dock att den möjligheten endast finns på “skicka faktura”.

Förklaring Blå pil - se längre ned.

Grön pil avser e-postdialog för att skicka faktura via e-post. Klicka på ikonen mail.jpg och välj därefter "Bifoga Pdf". Se gul markering.

Fakturan bifogas nu som PDF i ditt e-postmeddelande

Inställningar för PDF faktura som standard:

Gå in under Inställningar => Systeminställningar och vidare längre ned till sektionen Faktura.

I rutan under Skicka faktura kan du bocka i att dina fakturor bifogas som PDF-filer i e-postmeddelanden till dina kunder. Om rutan är tom innehåller e-postmeddelanden länkar till fakturor.

Blå pil i den översta bilden avser tilläggsfunktionen dokumenthantering. Klicka på ikonen 1-03.jpg och välj därefter E-postutskick i rullisten för Typ av utskick (gulmarkerat).

Observera informationstexten Dokumentet kommer att bifogas i mailet som PDF fil. (Gulmarkerat nedan.)

Hur vill du skicka fakturan?
Du har valfrihet att välja vilka kunder som skall ta emot sin faktura i formaten e-faktura, PDF eller pappersfaktura. Du behöver varken e-posta, printa eller skicka brev. Läs mer om e-faktura.

När man skickar e-faktura från Specter skickas den först till vår partner Pagero. Pagero distribuerar sedan vidare fakturan till din kund i det formatet kunden önskar ta emot den på.

Missa inte Specters e-fakturalösning för att automatisera fakturahanteringen.