Installation av kvittoskrivare och kassalåda

Följ

Denna instruktion beskriver hur kassa­lådan och kvitto­skrivaren ska anslutas. Instruktionen avser den kassa­låda och kvitto­skrivare Star Micronics TSP100 som Specter AB levererar.

Andra kassa­lådor och kvitto­skrivare (från tredje part) kan fungera på samma sätt men vi lämnar inte några garantier för det. Anslutningar för tredje part skrivare kan skilja sig från denna beskrivning.

Kontakta återförsäljare eller support av tredje part skrivare för instruktioner som gäller för dem.

Specter lämnar inte fri support för konfiguration av kvitto­skrivare men kan mot avgift hjälpa till med konfiguration och installation, inte heller då kan vi garantera att det fungerar med tredje part kvitto­skrivare och kassa­låda.

Instruktioner

Packa upp och placera kvitto­skrivaren så att kablar räcker för att ansluta till datorn. Kabel från kassa­låda ska räcka för anslutning på kvitto­skrivarens baksida.

Behövs längre kablar bekostar och köper kund dessa själv. Data­kablar kan normalt inte förlängas hur långt som helst. Kabel till kassa­lådan ska inte förlängas. Specter AB lämnar inte några garantier att det fungerar med förlängda kablar. Vid felsökning, använd inte förlängda kablar för anslutning av kvitto­skrivare och kassalåda.

Viktigt! Märk upp USB-­uttaget som ska användas på datorn för Skrivare. Byte av USB­uttag kan medföra problem med kvitto­utskrifter.

1. På skrivarens baksida, anslut USB­kabeln till skrivaren.

2. Anslut kabel från kassa­låda till avsett uttag märkt DK (se bild nedan).

3. Avvakta med att ansluta USB-kabelns andra ända (kontakt) i datorn tills att ni installerat drivrutinerna för den enligt steg i dokumentationen som vi länkar till nedan i punkt 4.

4. Nu är hårdvaran (kvittoskrivare och kassalåda) inkopplad. Det som följer nu är konfigureringen av utrustningen i datorns operativsystem. För att göra det så går du vidare till installationsavsnittet för "Konfigurering av kvittoskrivare/kassalåda i Windows"