Information om kontrollenhet vid besök av Skatteverket i butik

Följ

Om du får besök av skatteverket kommer de att be om följande uppgifter.

De frågar efter versionsnummer

I gamla kassan hittar man versionsnummer i vänstra hörnet på själva kassan.

I nya kassan visar man menyn genom att klicka på ikonen uppe till höger:

Då visas menyn och längst ner till höger i menyfältet återfinns versionsnummer.

De vill veta tillverkningsnumret och detta finner man under Kassa i vänstermenyn och sedan "Kassainställningar".

Har man flera kassor är det ett enskilt nummer för varje kassa.

De vill veta kontrollnumret och detta står alltid på kvittona från kassan. Antingen kan du visa upp ett av dagens kvitton eller i samband med skatteverkets besök göra en försäljning.

Vill Skatteverkets personal även ha ett journalminne så kan det tas fram under menyvalet Journalminne. Finns i Försäljning i övre menyn och sedan Kassa/Journalminne i vänster meny. Behörighet behövs för att ta fram journalen. Behörighet kan Admin ge till enskild användare.

Journalminnet kan tas ut för valfritt datumintervall med begränsningen 7 dagar. Den innehåller information om alla sparade händelser i kassan under perioden; köpkvitton, återköpskvitton, betalningar, utbetalningar, insättningar, uttag, X-dagrapport, Z-dagrapport och utskrift av kvittokopia.