Presentkortshantering

Följ

Exempel på arbetssätt vid presentkort.

Skapa en momsfri artikel ” Presentkort ” med försäljningskonto 2421 – Ej inlösta presentkort.
Vid försäljning används denna artikel på valfritt belopp.

När kund köper presentkortet i kassan bokas det på följande sätt. Det styrs så här när du säljer artikeln ”Presentkort” Skriv även i publicerad kommentar vilket nummer kortet får så är det lätt att söka upp.

När kund kommer och skall nyttja sitt kort skapas en vanlig kassaorder med de varor som skall säljas.
I kassan väljer man ”Presentkort” som betalsätt och då bokas det på följande sätt.

Det skapas inga löpnummer på presentkorten utan det är en hantering man för sköta manuellt och lägga egna. Man kan vid nyttjandet av kortet skriva i ”Publicerad kommentar” vilket kortnummer det gäller och sedan följa dessa genom att söka på kvitton under valda perioder.

OBS! "Publicerad kommentar" visas enbart på kvitton i A4-format.

Man måste alltså föra logg över kort man skapat och kunder nyttjat för att hålla koll på den specifika balansen på konto 2421.

Med samma procedur kan du lägga upp en artikel som heter "Tillgodo" om du vill att det ska stå så på kvittot vid ett återköp i kassan.

Om en kund ska göra ett återköp och du vill göra ett presentkort eller tillgodokvitto så gör du ett återköp på varan med betalsätt "Kontant" i kassan. Du väljer sedan att sälja ett presentkort eller tillgodo-kvitto och väljer även här "kontant" som betalmetod.

Därav skickas det ej över några fysiska pengar och man "knyter upp" köpet gentemot kunden.