Faktura, skapa/visa handelsfaktura

Följ

Viktigt gällande funktionen handelsfaktura: Notera att Specter AB inte kan ge några garantier för att den här modellen fungerar/passar just för ert företag. Vi tar heller inget ansvar för att paket eventuellt returneras så vi råder er att noggrant kontrollera att detta dokument i slutänden kommer fungera för er.

Det är enbart artiklar som finns upplagda i system som kommer synas på handelsfakturan. s.k. textartiklar kommer ej med då det ej går att koppla intrastatnummer eller vikt till dessa.

En handelsfaktura skapas utifrån en befintlig kundfaktura i systemet.

Viktigt! Gå nu igenom nedanstående punktlista för att säkerställa att artiklarna är korrekt uppsatta för att de skall visas korrekt på er handelsfaktura.

• På er fraktartikel måste följande fält vara markerat:

• På varje artikel måste ni ha varukod (intrastat) och vikt.

• För att hitta fälten som skall fyllas i innan skapande av handelsfakturan finner du enligt bild nedan när en vanlig faktura är skapad.

• Viktigt är också att det är ifyllt fullständigt namn, telefonnummer och epost-adress på alla användarna i systemet som sköter den här faktureringen. Även viktigt att alla fält på kundkorten är ifyllda enligt bild.

Exempel på hur en handelsfaktura kan se ut