Hantera utskrift av plocklistor

Följ

För att kunna visa/skriva ut plocklistor i systemet så måste det finnas en order.

Plocklistan kan skrivas ut genom att markera rutan till vänster bredvid order och sedan välja ” skriv ut plocklista” i rullgardinsmenyn ” Utför med markerade”

För att visa plocklistan på skärmen klicka på krysset bredvid ordern.

Välj sedan ”visa plocklista”. Här kan man även skriva ut plocklistan.

Utöver kundinformation visar plocklistan följande:

Artikelnummer
Benämning
Beställ antal
Tidigare levererad
Att leverera
Lagerplats

När plocklistan behandlas visas en ikon bredvid ordern som indikerar att ordern plockas. Vill man nollställa plockstatusen så klickar man på den och väljer ok.

Vill man hellre välja exakt vilka plocklistor som skall skrivas ut, tex de som är helt leveransklara enligt lagerstatus, görs detta enkelt direkt från orderöversikten.

Samlingsplocklista

Samlingsplocklista kan skrivas ut då man önskar få ut en plocklista för flera order.

Markera de order för vilka gemensam samlingsplocklista önskas. Markering kan göras på två sätt. Manuellt bocka för ordern och i dropdownvalet Utför med markerade välja Skriv ut samlingsplocklista.

Det går också att klicka på den lilla fyrkanten bredvid kolumnrubriken Order och där välja ett av alternativen och därefter i dropdownvalet Utför med markerade välja Skriv ut samlingsplocklista.

I bilden ovan visas alternativ för att skriva ut plocklista för fyra order. Syftet med de valen är att om man har en plockvagn med fyra fack vill man ha fyra order med på samlingsplocklistan. Under Systeminställningar finns en inställning för vilket antal man vill använda.

När samlingsplocklista skall skapas finns fyra kryssval.

Valet Generera position på plocklista innebär att en kolumn på samlingsplocklistan anger vilket fack på plockvagnen som orderns artiklar skall läggas i.

På beställningssidan för samlingsplocklista finns även möjlighet att skriva ut orderbekräftelser för de order som är med på samlingsplocklistan. Generera streckkod på order är motsvarande funktion som finns för plocklista/samlingsplocklista (aktiveras i Systeminställningar). Streckkoden kan vid leverans skannas under Order - Snabbleverans och då tar systemet fram rätt order i leveransläge.

Visa samlingsplocklistans position på order, visar på ordern dess positionsnummer på samlingsplocklistan.