E-mail når inte kund

Följ

Faktura via e-mail når inte vår kund, vad kan vi göra?

Om ni saknar SPF eller har en felaktig inställning för SPF på er domän kan det innebära att ni inte godkänner SBM-systemet att skicka epost för er. Ni behöver godkänna Specter-systemets mail-servrar, enligt nedan, i ert SPF-record.

Saknar ni SPF kan ni behöva lägga till det för er domän, många mottagare kräver giltig SPF för att ta emot, mail kan annars hamna som skräppost.

Detta gör antingen ni själva eller med hjälp av de som hanterar er domän.

SPF för Specter Business Management:
include:_spf.specter.se

Mer information
När ni använder Specter för att skicka e-post, exempelvis fakturor och orderbekräftelser behöver ni eventuellt konfigurera eller ändra SPF på er domän. SPF påverkar e-postens leveransbarhet och kan minska risken att e-post skickat från Specter Business Management hanteras som skräppost hos era mottagare.

Specter e-post-system kan adderas till en SPF-post i er domäns DNS-inställningar.
SPF som betyder Sender Policy Framework är ett sätt för er att tala om för dina e-post-mottagare (kunder) att de kan lita på att det är ni som skickar.

Vi rekommenderar att SPF används för att förbättra leveransbarhet.

Observera att inställningen inte görs i Specter Business Management. Eventuell påverkan med eller utan SPF ligger utanför Specters kontroll, det är helt och hållet en domäninställning. Ni behöver själva ha kontroll på vilka tjänster ni använder för e-post och ställa in SPF därefter. Om ni har SPF inställt för er domän är det viktigt att det är korrekt inställt, för att ställa in det får ni begära hjälp av er domän-leverantör, internet-leverantör, IT-leverantör etc.

Använder ni en operatörs postlåda (tex namn@gmail.com) så är SPF tyvärr inte något alternativ. Vi rekommenderar därför att er egen domän används för e-post i Specter.