Att tänka på vid systemöverlåtelse/bolagsförändring

Följ

Från en bolagsform till en annan

• I de allra flesta fallen av detta slag rekommenderar vi att ni skaffar ett nytt system och att vi då för över kund- artikel och leverantörsregister. Vi kommer inte föra över orderhistorik, bokföring eller inköpsorder då det ej är möjligt rent tekniskt.
  • Ni kan förvänta er att få ett “rent” system vad gäller historik eller bokföring då de delarna tillhör ett helt annat bolag. Endast register kommer att föras över till det nya systemet. Eventuella inställningar som funnits i befintligt system förs ej över utan dessa behövs göras igen.
  • Tänk på att ni behöver säkerligen kontakta ytterligare leverantörer såsom Klarna, Unifaun m.m för att även där ändra på era avtal.
  • Då det befintliga systemet är knutet till en juridisk person är det viktigt att ni säger upp funktionerna för det systemet i god tid innan ändringen av bolagsform. Detta görs till ekonomi@specter.se

Kostnad för er

• 1 helt nytt system samt överlåtelseavgift som inkluderar överföring av kund- artikel- och leverantörsregister. Priset beror på vilka funktioner ni önskar använda i systemet.

Undantag - Har ni ingen bokföring eller kassafunktion i systemet så kan vi ändra företagsuppgifterna direkt i systemet utan att sätta upp ett nytt system. OBS! Det här bör stämmas av med er redovisningskonsult som ger OK på det först.

_________________________________________________________________________________________

Inkråmsaffär

• En del av ett bolag säljs till ett annat bolag, det vanligaste exemplet på detta är när en butik säljs med inkråm dvs alla produkter, hyllor, hårdvara, kundregister m.m. Dock övergår inte inte själva bolaget dvs org.nr / aktier.
  • Ni behöver skaffa ett helt nytt system men vi kan föra över kund- artikel- och leverantörsregister från befintligt system, ingen historik såsom orderhistorik förs över.
  • Ni kommer säkerligen  behöva skaffa  nya/ändra avtal även hos andra leverantörer såsom t ex Klarna, Unifaun m.m
  • Då det befintliga systemet är knutet till en juridisk person är det viktigt att ni säger upp funktionerna för det systemet i god tid innan ändringen av bolagsform. Detta görs till ekonomi@specter.se

Kostnad - 1 helt nytt system, överlåtelseavgift OM ni önskar att vi för över register från befintligt system till nytt. Rekommenderat är att ni investerar i projektledning/utbildning i de fall ni har ny personal eller att register eller liknande skall sättas upp på nytt.