Utgifter, bruten nummerserie

Följ

Enligt god redovisningssed får du inte ha bruten nummerserie på dina utgifter. Har du detta i Specter beror det på att du har tagit bort en utgift via soptunnan i höger meny.

När en utgift tas bort så försvinner utgiften inte längre, som förut, utan utgiften lägger sig som en dold post i databasen. Det innebär att nästkommande utgiftsnummer blir nästa nummer i ordningen istället för återanvändning av det borttagna numret.

Ex. Utgift nr 102 tas bort via soptunnan i höger meny. Då kommer nästa utgift inte längre få nr 102 utan istället nr 103. Utgift nr 102 kommer därefter inte synas i utgiftslistan längre, oavsett vilka sökkriterier ni väljer.

Har du direktverifikat påkopplat så kommer du att se verifikatet för den registrerade utgiften och även det vända verifikatet som blir när utgiften tas bort.

Har du inte direktbokföring påslaget i ditt system utan använder journalerna så kommer inte utgifterna som är borttagna/dolda att visas än.

Vi kommer att bygga en rapport som kommer att visa även dolda utgifter men under tiden så kommer inte de dolda utgifterna att visas i ert system. Kommer ni att behöva en lista med kompletta utgiftsnummer vid årsbokslut så hör av er till oss så kan vi ta ut en lista till er med underlagen.