E faktura - skapa kreditfaktura

Följ

Hur du generellt skapar en kreditfaktura hittar du här. Nedan beskrivs enbart vad som gäller vid kreditering av en faktura som skall skickas elektroniskt.

Förutsatt att ni skall få valet att kunna skicka en kreditfaktura elektroniskt är att kunden har en elektronisk adress angiven på sitt kundkort. Se grundinställningarna för E-faktura

Skapa Kreditfaktura

Gå till faktura i vänster meny och sök upp fakturan du vill kreditera och klicka på ikonen för "skapa kreditfaktura"

Längst ner dyker nu valet att kunna skicka kreditfakturan som en elektronisk faktura upp. Ni kan välja att bocka ur rutan om fakturan inte skall skickas iväg elektroniskt och kreditfakturan skapas då enbart i Specter.

Samma ikoner som vid "skapande av E-faktura" används på era kreditfakturor

Skapa en kreditfaktura utan faktura

Du kan skapa en kreditfaktura utan ha en faktura som krediten baseras på. Då går du till Ekonomi i övre menyn och Kundreskontra/kundfakturor i vänster meny och väljer skapa kreditfaktura i övre menyn.