Köpstopp på artikel

Följ

Köpstopp innebär att det inte går sälja en artikel som har 0 i lagersaldo. Kontrollen hanteras via import/export-funktionen men visas inte i gränssnittet.

Exempel: Om du endast har sju st som kan säljas importerar man värde 1 på den artikeln. När ni sedan har sålt alla sju och försöker sälja en åttonde säger systemet ifrån med en textruta att nu finns det inget mer att sälja. Ett tips  för att särskilja dessa artiklar från övriga är att man skapar en artikelgrupp " tillfälliga artiklar"  som man lägger dessa i för att vid export välja den artikelgruppen.

Vid import av köpstopp används dessa koder för att ange ifall en artikel har köpstopp eller inte:

0 = Köpstopp inaktiverat
1 = Artikeln har köpstopp