Order, swish mfl som betalsätt på order

Följ

Det finns möjlighet att få Swish och andra aktörer som betalsätt på en order i Specter. Det här är speciellt användbart om man vill göra en utsökning och hantera alla beställningar med ett visst betalsätt samtidigt.

Viktigt! Det sker ingen aktivering och återläsning genom Specter som det gör med Klarna och Svea. Fakturan/kvittot måste sättas som betald manuellt. En lista på tillgängliga betalsätt finns längst ner på sidan.

Kontakta kundtjänst för att kostnadsfritt lägga till betalsätt. Tänk på att inte lägga till fler än vad som faktiskt används då det inte går att ta bort om det finns kopplade orders till betalsättet.

Manuell orderläggning och webborder

Vid manuell orderläggning inne i systemet väljer man betalsättet direkt vid skapandet av ordern.
För order från webben: Se längst ner på sidan.

Sortera order på betalsätt

Klicka på knappen "Fler sökkriterier" i orderlistningen för att sortera ut alla order med ett specifikt betalsätt. Välj även om ordrar skall vara ofakturerade, olevererade osv.

Välj i rullisten " Alla betalsätt"

I listan visas alla order med det specifika betalsättet utifrån valda sökvärden.

I orderlistan finns även många möjligheter till utskrift av plocklistor.

Anpassa betalsätt

Valfri fakturarubrik och benämning på betalsättet läggs till under inställningar i övre menyn, och Ekonomi/Betalsätt i vänstermenyn.

Nedan exempel är skapat för en Swish-betalning.

Skicka med betalsätt genom API ( från webshoppen )

Om något av nedan betalsätt används i webshopen kan man meddela bokstavskoden till webshops-leverantören så dom skickar med det på ordern in till Specter. Tex. PY för Payson.

PN : Paynova
CB : ClickandBuy
SD : SAMPORT Direktbetalning
S : SAMPORT
PE : Payer
PY : Payson
CN Certitradenet
SP : Svea web faktura
SS : Svea delbetalning
SK : Svea kortbetalning
PL : Paypal
AE : Auriga ePayment
HF : Handelsbanken Finans
FI : Fortus Finance faktura
PC : Payex kort
PD : Payex direktbetalning
PI : Payex faktura
MB : Moneybrokers
SV : Suomen Verkkomaksut
IZ : iZettle
FQ : Fyndiq
SW : Swish
QP : QuickPay
TD : Trustly Direktbetalning
NE : Nets
QL : Qliro
AP : Arvato
AF : Afterpay
ASW : Avarda Swish
ADB : Avarda Direktbetalning
ADL : Avarda Loan
ADU : Avarda Unknown
ST : Stripe

Betalmarkera kvitton/fakturor

I fakturalistningen kan utsökningar göras per betalsätt och masshanteras för inbetalning. Klicka på knappen "Fler sökkriterier" och gör önskat urval av betalsätt.

Bokföra inbetalningar per betalsätt

Skapa inbetalningsjournal per betalsätt för att få fin koll på totalbelopp per dag, vecka eller månad. Att ta ut en journal per betalsätt gör det enkelt att stämma av tex bankkontot.

Nedan visar ett exempel på inbetalningsjournalen och dess kontering.
Ett tips är att se över hur standardkonton är konfigurerade i systemet.