Viktig uppdatering av er kortterminal och Specters butikskassa

Följ

Ett nytt regelverk från Visa- och Mastercard kräver att alla kortterminaler som sålts efter 1 januari 2017 har stöd för kontaktlösa betalningar. Ni måste därför uppdatera er kassainstallation enligt nedan för att uppfylla kraven för kontaktlösa betalningar.

Uppdatering, steg för steg (läs igenom ALLA 6 steg)

• Steg 1 - Ladda ner fil, godkänn alla frågor som dyker upp (upp till 4 st)
  • Steg 2 - Installera uppdatering
  • Steg 3 - Efter lyckad uppdatering, kontakta Bambora
  • Steg 4 - Info om ni inte får tag i Bambora
  • Steg 5 - Ändra inställning i Card Terminal Communicator
  • Steg 6 - Information kring vad uppdateringen innebär för er

Steg 1 - Ladda ner fil, godkänn alla frågor som dyker upp (upp till 4 st)

(OBS! Vissa antivirusprogram kan flagga filen felaktigt som osäker och neka nedladdningen. Ni kan då behöva inaktivera ert antivirusprogram tillfälligt under installation).

Ladda hem uppdateringspaket för ”Specter Card Terminal Communicator”:
https://www.specter.se/CTC_Update/specter_card_terminal_updater_v2.34.0.exe.

Filen specter_card_terminal_updater_v2.34.0.exe kommer att laddas ner i din webbläsare.

Om ni använder Internet Explorer kommer följande att hända:

Tryck på knappen Run.

Tryck på knappen Actions.

Tryck More Actions.

Tryck Run Anyway

Tryck Yes

Steg 2 - Installera uppdatering

Klicka på filen specter_card_terminal_updater_v2.34.0.exe för att starta uppdateringspaketet. Följ instruktioner på skärmen. Programmet meddelar när uppdateringen är klar.
Stäng sedan ner Specter Card terminal program genom att trycka Stäng.

Steg 3 - EFTER uppdatering, Kontakta Bambora

Har uppdateringen lyckats är nästa steg att kontakta Bambora kundtjänst på telefon 010 -106 60 00, tryck 2 för att komma till kundtjänst. Säg att ni kör Specter Butikskassa och vill få den senaste versionen.
Uppstår oklarheter be dem ändra inställningarna på aktuell kortterminal till: Parameter: “Host2T v2.x” samt Baudrate: “115200”.

Steg 4 - Om ni inte får tag i Bambora

OBS! Får ni inte tag i Bambora kundtjänst ska inte steg 4-6 göras nu. Ni kan fortfarande göra köp, men då utan kontaktlösa betalningar. Absolut senast 1 Januari 2019 ska ni ha kontaktat Bambora och även gjort steg 5-6. Tänk på göra det i god tid innan julhandel drar igång för att ge er och era kunder en så smidig köpupplevelse som möjligt.

Steg 5 - Ändra inställning i Specter Card Terminal Communicator

Öppna upp “Specter Card Terminal Communicator” på din dator genom aktivitetsfältet i Windows.

Välj “Verktyg - Inställningar” i menyn. Ändra inställning Terminalversion till Connect2T och spara.

Steg 6 - Information kring vad uppdateringen innebär för er

Nu är uppdateringen klar och kortterminalen är nu förberedd för ”kontaktlösa köp”. Har ni BABS som inlösare kan det vara att "kontaktalösa köp" först blir aktiverade efter nyår.
OBS ! Ni kommer numera få ett kvitto när ett kort-köp avbryts eller nekas. Detta är ett kvitto till kund och är numera ett krav från Bambora att kunna erbjuda slutkund.