Kund, leveransspärra en kund

Följ

Det finns olika skäl till varför man väljer att leveransspärra en kund, exempelvis kontroll av kreditgräns, kontroll av obetalda fakturor mm. som måste ske innan man kan leverera och skicka beställda varor.

Inställningen för leveransspärr sätts på kundkortet och initierar en varning vid leveransläget.

När man väljer att leverera ordern genom att klicka på krysset så kommer en dialogruta upp.

För att fortsätta, klicka på OK. Därefter kan man gå in och se över eventuella hinder för leverans på den specifika kunden. Om allt är i sin ordning, klicka på leveranskrysset, klicka på OK och leverera ut som vanligt.