Enheter

Följ

Enheter används för att beskriva formen på en artikel, exempelvis styck, meter och kilo. Enheten läggs till vid skapande av ny artikel och visas sedan på de olika dokumenten i systemet såsom order, plocklista, följesedel och faktura.

För att lägga till en enhet klicka på det gula kugghjulet i övre menyn - Grundinställningar - Systeminställningar och därefter på enheter i övre menyn. Välj "Skapa ny enhet "

Fyll i namn och vilken förkortning enheten skall ha. Enhetskod används av dig som har funktionen för E-faktura. Används olika dokumentspråk kan även önskad utländsk benämning läggas till per språk.

När enheten sparats så visas alla tillgängliga enheter i en lista.