Varianthantering, visa/skapa varianttyp

Följ

Med tilläggsfunktionen Varianthantering kan artikelhierarkier med kopplade artiklar skapas. Detta gör det möjligt att enkelt skapa artiklar som har kombinationer av egenskaper, till exempel storlek, färg, kön, med mera.

Man kan i teorin ha hur många varianter som helst på en huvudartikel, dock blir det oftast svåröverskådligt om man har fler än tre-fyra stycken.

Varianterna kan visas i webbshopar via drop-down-menyer om shopen har funktionalitet för detta.

I den vanliga offert- och orderhanteringen kan man söka antingen via artikelnummer eller via benämning, då kommer de artiklar som passar in på artikelnummer alt. beskrivning att visas.

Ny varianttyp

Varianttyp skapas under Register-Varianter-- Ny varianttyp.
En varianttyp är en av variantens egenskaper, till exempel storleken på en tröja. En eller flera varianttyper används för att skapa en variantmall.

Kolumnen Namn; ett internt namn för den specifika varianten.

Kolumnen Suffix artikel nr; det tillägg som skall läggas till på huvudartikelns artikelnummer för att ge ett unikt artikelnummer för variantartikeln.
Kolumnen Suffixnamn; det tillägg som skall vara på artikelns benämning för att ge ett unikt namn på variantartikeln. Kan vara fördel att ange - eller mellanslag först för att få ett lättläst artikelnamn.
Kolumnen Suffixkommentar; Ange här den extra kommentar som skall vara för artikeln, blir tillsammans med eventuell artikelkommentar på huvudartikeln variantens artikelkommentar. Fältet kan lämnas blankt.