Rapporter, kundreskontra

Följ

Kundreskontran visar vilka fakturor som är obetalda eller delbetalda per ett visst datum. Den har en kolumn för belopp i valuta och en för bokföringsvaluta, hos de flesta SEK. Kundreskontran används som underlag vid avstämning mot bokföringskontot för kundfordringar.

Kundreskontran tar ni ut via rapporter/rapporter övre/vänster meny därefter väljer ni kundreskontra i rullistan.

Ni väljer ett datum för kundreskontran och kan även välja betalsätt. Rapporten kan genereras till Excel genom att rutan för "Skapa dokument i Excelformat" bockas i. I Excel kan man sedan bl.a. filtrera och summera per valuta. Rapporten kan även visas i form av åldersfördelning av förfallna och ej förfallna fakturor, något som efterfrågas i samband med bokslut.

Rapporten kan även sorteras på antingen fakturanummer eller kundnummer

Finns det behov att skicka kontoutdrag på förfallna fakturor till en kund kan den aktuella kunden väljas i rullistan.

I de fall där rapporten har många rader visas nu en grön snurrande symbol under den tid då rapporten kommer upp på skärmen tills den är klar.