Artiklar, visa/skapa rabattprislista

Följ

Innebär att en uppsättning av rabattprocenter per artikelgrupp kan göras. Denna kan sedan kopplas till kund. Det vill säga att på vissa artikelgrupper kan kunden ha 10% rabatt, på andra 20% rabatt. Du skapar en rabattprislista genom att välja Artiklar i menyn i vänsterkant därefter ny rabattprislista i övre menyn.

Koppla en rabattprislista till en viss kund genom att editera kunden och välja rätt prislista i dropdown-menyn ”Rabattprislista”.

Rabattprislistor kan även användas för att välja rabatt för en specifik artikel. Gör så här:

1. Leta reda på artikeln du vill ställa in rabatten på i artikellistningen.
  2. Klicka på artikelnumret så du får upp artikelkortet.
  3. Välj fliken "artikelrabatt".
  4. Välj den rabattprislista du vill ska få ett visst pris på artikeln och klicka "editera".
  5. Skriv in rabattprocent, alternativt priset artikeln ska få efter rabatt (systemet räknar själv ut rabattprocenten).