Bokföring, ingående balans

Följ

Observera! Det är endast vid systemstart som ingående balans skall fyllas i dessa fält.

Är du en ny kund som skall köra bokföring i Specter kommer du kanske att undra hur man löser ingående balans i aktuellt räkenskapsår.

Ingående balans är hur mycket pengar du har på dina balanskonton (konton i serie 1XXX=tillgångar och konton i serie 2XXX=skulder) vid periodens början.

Du lägger smidigt in ingående balans genom att klicka på "Bokföring" i vänstermenyn följt av valet "Ingående balans" i toppmenyn.

Nu kan du fylla i debet- och kreditbeloppen för de olika kontona i din kontoplan.

När du har fyllt i dina belopp klickar du på knappen "Spara ingående balans" längst ner på sidan.

Du kan nu börja bokföra aktuellt år.