Nytt Köp

Följ

För att genomföra ett nytt köp så trycker du på knappen "Nytt Köp" uppe till höger i kassabilden. Du tas då till ett nytt köp med en artikelrad där markören ställer sig och blinkar i streckkodsfältet. Du tas automatiskt till bilden för nytt köp när kassan öppnas.

Har du en streckkodsläsare kopplad till datorn är det enkelt att hitta rätt artikel. Scanna streckkoden och artikeln kommer upp automatiskt. Om du inte har en streckkodsläsare kan du enkelt söka upp din artikel genom att söka på dess artikelnummer eller benämning.

Om du inte har en streckkodsläsare kopplad till datorn så kan du söka på benämning eller artikelnummer och trycka på tab-tangenten eller enter-tangenten för att välja artikeln. Kassan skapar automatiskt en ny rad när en artikel är tillagd.

Du kan också lägga till en rad manuellt genom att klicka på knappen ”Ny Rad”.

Istället för att välja en artikel i ditt artikelregister så kan du skriva manuella orderrader för artiklar utan artikelnummer. Då skapas en ny rad på samma sätt som när du säljer varor kopplade till artikelnummer. Denna typen av försäljning används oftast endast innan ett komplett register av artiklar finns inlagt i systemet eller om man ex. inte delat upp en varugrupp och skapat artiklar av den.

Är det i artikelupplägget på artikeln som säljs i kassan angivet att serienummer skall anges vid försäljning så efterfrågas det unika exemplarets serienummer. Serienumret är även sökbart under "Sök köp" i kassan.

Rabatt på köp i kassan

Ge kunden rabatt direkt genom att fylla i specifikt belopp eller antal procent, antingen per artikelrad för just den artikeln eller generellt genom att fylla i något av fälten enligt nedan skärmbild.

Du kan dessutom variera ditt rabattsystem ut mot kund vid varje försäljning om kunden kopplats till köpet. Inställningarna som finns på kunden gäller då även i kassan.

När kunden ska betala, tryck ”Betalning”. Här kan du välja på vilket sätt kunden vill betala.

När kunden vill betala, tryck ”Betalning”. Här kan du välja på vilket sätt kunden vill betala.

Du har alltid alternativet ”Kontant”. Har du en betalkortsläsare kopplad till datorn, vilket vi starkt rekommenderar, kan du välja ”Kort”. Man kan även betala med en kombination av dessa, det valet heter ”Kombination”.

Om du klickar på ”Ändra i köp” så återgår du till kvittots artikelrader igen och kan komplettera eller ta bort om kunden ex. har ändrat sig. Så länge man inte gått vidare i läget för "Välj betalsätt" så är inget köp registrerad.

När du valt betalsätt genomförs köpet och ett kvitto skrivs ut.

Koppla kund till köp i kassan

Det finns möjlighet att skapa och koppla kund direkt vid köp i kassan.
Skapa enkelt ny kund i samband med din försäljning med möjlighet till kreditupplysning utan att behöva växla mellan olika fönster i systemet och koppla sedan kunden till köpet enkelt och smidigt.

Visning av TB direkt i kassan

Sätt muspekaren på den här ikonen  så ser du täckningsbidraget på pågående köp. Ser du inte ikonen under summan uppe högra hörnet i kassafönstret så beror det troligen på att rättigheten inte är kopplad på användaren som är inloggad. Koppla på rättigheten ” TB-visning” så visas ikonen.