Grundinställningar för Klarna

Följ

Klicka på inställningar i vänstermenyn och sedan systeminställningar i toppmenyn. Här finner man inställning enligt bild. Här ställer man in om du vill att manuella ordrar skall skapa reservation eller ej.

Klicka på inställningar i vänstermenyn och sedan betalsätt i toppmenyn. Här ska man editera sina inställningar för Klarna. Klicka på  bredvid betalsättet ” Klarna”

Klarna-inställningar

Hur kreditera en obetald Klarnafaktura

Skapa en kredit utifrån originalfakturan, klicka på det röda krysset på originalfakturan och välj betalkonto, inbetalningskonto -> kreditfaktura. Systemet hittar då skapad kredit och du registrerar betalning. Finns det fler, väljer du den du vill använda. Både kredit och originalfakturan sätts då som betalda.

Obs! Gäller även delbetalningar

Läs mer gällande Klarnakrediteringar här.

Hur kreditera en betald Klarnafaktura

Skapa en kredit utifrån originalet, låt sedan fakturan var. Klarna sköter återbetalning till kund.  Klarna kommer vid nästa återläsning leta upp krediten i Specter och sätta den som betald.

Viktigt gällande Klarna Checkout
– Vad kan man göra/inte göra.

Viktigt är att din webshopsleverantör skickar in informationen korrekt även när du har Klarna Checkout. Stäm av med dem så att deras koppling hanterar detta på samma sätt som den gamla versionen av Klarna.

Det finns dock vissa begränsningar inne i Specter, se nedan.

Justera befintlig order

En checkout-order kan inte förändras och få ett högre belopp (lägre belopp är dock ok). SBM godkänner alla ändringar, men anropet till Klarna kommer att misslyckas och användaren att notifieras (ordern kommer sedan justeras enligt regler som man satt under inställningar). En begränsning Klarna har då det ibland för Klarna-Checkout kan vara kortbetalningar, då går det inte att kräva högre belopp.

Posta/E-posta faktura

Dagens klarna-fakturor postas/e-postas baseras på vilka inställningar man har i SBM. Gällande Checkout så kommer dessa ALLTID att e-postas, oavsett vad vi skickar in.

Delfakturering

Vi har fortfarande möjlighet att koppla på det som Klarna kallar för flagga-16 eller "preserve reservation", att alltså inte göra slut på reservationen vid skapande av fakturan, utan spara outnyttjade delar för användning senare (delleveransfaktura).

Faktura-PDF i Specter

Vid aktivering av faktura i Klarna via Specter visar vi Klarnas faktura-pdf i alla lägen. Detta är inte korrekt om det är en klarna-checkout utan här skall vi visa en packlista istället. Fakturan som visas i dagsläget är dock inte fel att visa, den kommer visa rätt belopp och exempelvis 0kr om man valt att betala med kort. Detta kommer att justeras framöver.

Avbetalningar (p-Klasser)

Avbetalningar är ingenting vi kommer hantera med Klarna-checkout, detta överlämnas helt till Klarna-systemet. Vi inte kommer kunna hantera klarnakampanjer eller delbetalningar så som vi gör idag.

Återrapportering

Återrapporteringen fungerar precis som vanligt.

Manuella ordrar direkt från Specter

Ja, det går. Det blir faktura precis som vanligt, dock är det viktigt att våran kund understryker till sin kund att det kommer att bli en faktura (eftersom checkout innefattar fler betalsätt)