Grundinställningar för Klarna

Följ

Klicka på inställningar i vänstermenyn och sedan systeminställningar i toppmenyn. Här finner man inställning enligt bild. Här ställer man in om du vill att manuella ordrar skall skapa reservation eller ej.

Klicka på inställningar i vänstermenyn och sedan betalsätt i toppmenyn. Här ska man editera sina inställningar för Klarna. Klicka på  bredvid betalsättet ” Klarna”

Klarna-inställningar

Hur kreditera en obetald Klarnafaktura

Skapa en kreditfaktura utifrån originalfakturan, klicka på det röda krysset på originalfakturan och välj betalkonto, inbetalningskonto -> kreditfaktura. Systemet hittar då skapad kreditfaktura och du registrerar betalning. Finns det fler, väljer du den du vill använda. Både kreditfakturan och originalfakturan sätts då som betalda. OBS! Avvakta alltid till återläsningen av den berörda perioden är klar innan du betalar av en faktura med en kreditfaktura. Detta för att kreditförsäljningskostnaden och momsen på kreditförsäljningskostnaden skall registreras korrekt.

Obs! Gäller även delbetalningar

Läs mer gällande Klarnakrediteringar här.

Hur kreditera en betald Klarnafaktura

Skapa en kredit utifrån originalet, låt sedan fakturan var. Klarna sköter återbetalning till kund.  Klarna kommer vid nästa återläsning leta upp krediten i Specter och sätta den som betald.