Inköp, visa inköpsförslag

Följ

Inköpsförslag visas genom att du går in under Inköp och klickar på "inköpsförslag” i menyn i vänsterkant.

Utifrån aktuellt disponibelt lagersaldo, beställningspunkt och ekonomisk inköpskvantitet skapas inköpsförslag per leverantör på de artiklar som bör köpas in.

Om inte artikelregistret är uppdaterat, med ”Beställningspunkt”, ”Förpackningsstorlek” samt ”Antal att beställa”, visas inköpsförslag på de artiklar som uppvisar ett negativt värde på disponibla lagersaldot.

Inköpsförslag kan redigeras och sedan kan beställning/inköpsorder e-postas till leverantören (). Du ser om leverantören öppnat beställningsdokumentet på sin bildskärm, ställ muspekaren vid det öppna mailet () så får du information om när mailet skickades och när inköpsdokumentet lästs.

Om tillägget ”Direktinköp/Dropshipping” är påkopplat på Inköpsfunktionen, kan nedan varningsmeddelande komma att visas, i sådana fall skall inköpsförslag per order behandlas först innan övriga inköpsförslag bearbetas (se separat hjälpavsnitt om Direktinköp/Dropshipping).