Dropship, visa inköpsförslag per order/dropship

Följ

Med denna funktion kan man utifrån en kundorder skapa separat inköpsorder till en eller flera leverantörer.

Går man in på ”Inköpsförslag” i Inköpsfunktionen visas en varningsruta när det finns dropship-order/direktinköp som ligger och väntar på att behandlas, mycket viktigt att dessa förslag hanteras först.

Gå in på ”Inköp dropshiporder”, där ser man de order som är direktinköp/dropship och vilka leverantörer som avses, med +-tecknet vid ordernumret visas även artiklar (behövs ytterligare information gå till orderfunktionen och ta upp ordern där).

Genom att bocka i mail () kommer inköpsorder att mailas till leverantören, är inte rutan ibockad skapas inköpsorder som kan skrivas ut eller mailas vid senare tillfälle.

Om man av någon orsak inte vill skapa inköpsorder ännu, kan man med hjälp av bandspelarknapparna välja att ”pausa” ) skapandet av inköpsorder.

Play-knappen () innebär skapa inköpsorder.

När du är klar klickar du på ”Skapa inköp”.

Du får nu upp inköpsordern på skärmen och om du upptäcker att något i ordern blivit fel kan du korrigera.
Gå då in i ”Sök Inköpsorder” och välj ”Editera” ().