Inköp, ny inköpsorder

Följ

Orderdatumen och leveransdatumen kommer upp per automatik utefter inställningarna som är inlagda i systeminställningarna.

Beräknad inleverans kan också fyllas i av leverantören, då ni har skickat inköpet via mail till leverantören, genom att leverantören svarar på mailet med länken, som läggs in i e-postmallen, och anger vilket datum leveransen går från deras lager. Datumet som leverantören anger visas och adderar även eventuell ledtid, som läggs in på leverantörskortet, i beräknad leveransfältet.

När du klickar i leverantörsfältet kommer rullgardin med alla registrerade leverantörer upp (är det många ange namn/del av namn så får du färre att välja på, alternativt leverantörs nr eller del av) markera aktuell leverantör.

För att kunna bifoga fil krävs att funktionen dokumenthantering är aktiv i ert Specter. Dokumenthantering är en tilläggsfunktion i ert Specter.

För att koppla en inköpsorder till Tillhör Projekt krävs att ni har tilläggsfunktionen CRM/Offert.

Vår referens hämtas från vilken användare som är inloggad.

Fälten leverantör, Er referens, Dokumentspråk, Använd valuta kommer alla från Leverantörskortet och kommer att visas utefter vilken leverantör som väljs.

Visa priser inklusive moms och Visa leveransadress på inköpsorder kan också ställas in default under systeminställningarna.

Publicerad Kommentar, här kan du skriva in meddelande eller förtydligande till order, texten publiceras på inköpsorder (sökbart fält).

Krav/Villkor, texten kommer upp i separat ruta på inköpsordern. Intern Kommentar, detta fält är enbart för internt bruk, om en inköpsorder har intern kommentar syns ikon (comment.gif ) Håll pekaren över pratbubblan, då visas kommentaren (sökbart fält)

När du väljer Artikel nr eller Benämning kommer rullgardin med de artiklar som finns registrerade på vald leverantör upp (är det många artiklar ange artikelns benämning eller artikelnumret), markera aktuell artikel och ange antal.

Rullgardinen visar även disponibelt antal i lager samt beställt antal på väg, gäller enbart huvudlagret. Kolumnen ”Prio” visar vilken plats leverantören har på just den artikeln (prio.1= den översta kopplade leverantören på artikeln, prio 2 = den andra kopplade leverantören på artikelkortet.) Du lägger till en koppling mot en leverantör på en artikel genom att editera artikeln eller i samband med att du skapar en ny artikel.

Om man ställer muspekaren över ikonen längs till höger på artikelraden () syns information om vad artikeln har för lagersaldo på varje lager (både disponibelt och fysiskt), och även hur många som är beställda och ännu ej inlevererade. För hantering/visning av flera lager behöver du funktionen Multilager.

Ny rad, klicka i för att kunna registrera fler artiklar som skall köpas in från samma leverantör.

Skriv ut inköpsorder, bocka i om inköpsorder skall skrivas ut, om inte rutan bockas i kan ordern skrivas ut vid senare tillfälle (inställning kan göras under ”Mina inställningar” så slipper du fylla i den varje gång).

E-posta inköpsorder, bocka i denna ruta om inköpsorder skall mailas till leverantör, om inte rutan bockas i kan ordern skickas vid senare tillfälle (inställning kan göras under ”Mina inställningar” så slipper du fylla i den varje gång).

Tryck på ”Skapa inköpsorder”