Jag får återläsning på kollinumret för returfraktsedeln till Specter, varför?

Följ

I integrationen mot fraktsystemet Unifaun/Pacsoft så får jag återläsning på kollinumret för returfraktsedeln istället för den vanliga fraktsedeln, varför?

Detta kan inträffa om du inte skapar returfraktsedel via Specter i samband med att du gör leveransen av ordern och skickar över den till fraktsystemet.

För att kunna välja att en returfraktsedel ska skickas med när du gör leveransen av ordern i Specter så måste du vara noga med att välja "Returfraktsätt" på leveranssätten i Specter.

Du finner dem genom att klicka på "Inställningar/Kugghjulet" i övre menyn följt av "Fraktsätt" i vänstermenyn.

I listan som då visas så ligger de leveranssätt som du lagt upp för ditt system. För att editera ett leveranssätt så klickar du på ikonen som visar ett papper och en penna

Det man ska säkerställa, för att returerna skall bli korrekta och att man skall slippa få återläsning till systemet på returen, är att titta på valet för "Returfraktsätt". Där skall returmotsvarigheten till det fraktsätt man valt på raden ovanför vara valt.

Glöm inte spara leveransättet om du förändrar något!

För att en returfraktsedel skall skapas korrekt i samband med leveransen så måste du kryssa i läget när du gör leveransen av kundordern se till att kryssrutan för "Skapa returfraktsedel i fraktsystem" är ikryssad då det är den som skickar med informationen om att man vill skapa en returfraktsedel i samma veva som den vanliga fraktsedeln skapas.

Man skall också se till att "Skicka leveransuppgifter till fraktsystem" är ikryssad då det är det valet som gör att något överhuvud taget skickas till fraktsystemet. Man kan också ha "Öppna fraktsystem" ikryssad om man vill att fraktsystemet öppnas i ett separat fönster efter det att leveransen är gjord så att man kan behandla den där och skriva ut fraktsedel för leveransen.

De flesta väljer att inte ha "Öppna fraktsystem" som ett fast val utan gör ett antal leveranser först och vid sista leveransen kryssar de i den kryssrutan manuellt och då öppnas fraktsystemet och så behandlar de alla leveranser på ett bräde.

Inställningar för att sätta om dessa val skall vara förkryssade som standard eller ej görs direkt under "Inställningar" i vänstermenyn, under rubriken som heter "Händelseinställningar".