Artiklar, hur lägger jag till en variantmall?

Följ

Ny variantmall läggs upp under under Register i övre menyn - Artikelregister i vänster meny - Varianter - Ny varianttyp i övre menyn. Till en variantmall kopplas en eller flera varianttyper.

Ge variantmallen ett namn. Välj därefter de varianttyper som skall användas. Välj dem i den ordning som variantartiklarna skall ha. I fallet nedan kommer en variantartikel få artikelnumret i ordningen XXX11, alltså suffixnr. för färg blå kommer före suffixnr. för storlek vuxen. När en varianttyp och dess varianter hämtas upp är det möjligt att bocka ur de varianter som det inte skall skapas variantartiklar för.