Användare, en eller flera funktioner saknas för en användare

Följ

En av mina användare saknar en funktion i vänstermenyn i Specter, hur aktiverar jag den?

Om en användare saknar en funktion i vänstermenyn i Specter så kan detta bero på att användaren saknar rättigheten som krävs för att funktionen ska bli synlig och gå att använda.

För att kontrollera/sätta korrekta rättigheter för användarna i ditt Spectersystem så klickar du på Inställningar/Kugghjul i övre menyn - Företagsinställningar/Användare i vänster meny följt av att du klickar på ikonen med ett hänglås .

Antalet editerbara funktioner som visas är helt beroende på vilka funktioner som finns i systemet eller vilken användartyp det gäller. Klicka i eller ur det som användaren ska ha tillgång till, ni kan också utöka menyerna genom att klicka på plussen på respektive funktion. Som systemadministratör har man alltid tillgång till alla funktioner per automatik.

Om du gör någon förändring dvs kryssar i/ur någon rättighet så måste du klicka på knappen "Spara Rättigheter" för att spara dina ändringar.

Notera också att om användaren du gör förändringar för är inloggad samtidigt som du tar bort/lägger till rättigheter så måste användaren logga ut och in igen för att se förändringarna i systemet.