Butikskassa, hämta order till kassan

OBS

Gränssnittet som visas i filmen kan skilja sig från hur det se ut i ert Specter affärssystem. Grundfunktionaliteten är dock densamma och våra själv-hjälp-filmer kommer löpande att uppdateras i samband med att dess innehåll / underliggande funktioner gör det.

Tveka inte att höra av er till vår support om ni har några frågor ang filmens innehåll.

Sökning

Ordrar kan sökas på externt ordernummer, kundnummer, telefonnummer, e-post eller organisationsnummer i övre rutan alternativt så kan exakt ordernummer anges i rutan under.

Vid en sökträff på med än 10 ordrar visas ytterligare en ruta där man kan filtrera sökresultatet. I rutan kan filtrering ske på ordernummer, datum, kund eller belopp, det vill säga på någon i de kolumner som visas på skärmen.

Klickar ni på raden får ni fram de artiklar som den hämtade ordern innehåller.

Leverera order i kassan

Inställningen under Kassa/Allmänna inställningar i Specter bestämmer vilken standardinställning finns i kassan vad det gäller leverans av ordern.

Denna inställning kan ändras tillfälligt vid betalningen genom ett klick på knappen. Knappens rubrik ändras då.

Serienummer

Om fältet är markerat med rosa kräver artikeln serienummer när ordern skall levereras.

Klicka på det rosa fältet eller på den gröna betalningsknappen så kommer inmatningsruta för serienummer fram.

Om man väljer att inte leverera ordern i Specter POS kommer serienummer inte sparas i kassan och kommer därmed inte heller inte på kvittot.

Om man överhuvudtaget kan skriva in serienummer beror på när man klickar på “leverera ej”. Görs detta från inställningen eller direkt när man öppnar ordern försvinner rosamarkeringen och serienumret fylls inte i. Skulle man börja fylla i serienummer och sedan klicka på “leverera ej” sparas serienumret temporärt men kommer inte visas på kvittot och sparas inte i systemet.

OBS! Första versionen av Specter POS har vissa begränsningar vid "Hämta order till Kassa"
   •  Hela ordern levereras ut vid slutförande av köpet.
   •  Ordern måste vara i SEK.
   •  Behörigheten för att hämta order till kassan är aktiv på alla användare i nuläget.
   •  Ordern kan ej innehålla textartiklar.

Mer information om textartiklar.