Faktura, skapa räntefaktura

Följ

Skapa artikel för räntefakturering.

Lägg upp en artikel med önskat namn, ex. "Dröjsmålsränta förfallna fakturor" och lämpligt försäljningskonto. När kund har betalt en faktura för sent så räknar ni ut räntan, skriver en order med artikeln och fakturerar denna. Belopp återfinns på tidigare skapade betalningspåminnelser.

Artikeln skall vara momsfri.

Hur mycket ränta skall jag fakturera?

På kundens senast skapade betalningspåminnelse står det hur mycket dröjsmålsränta det är fram till påminnelseskapandet.

Hur många % i ränta?

Vilken procentsats som skall användas för uträkning av dröjsmålsränta anges under systeminställningar. Klicka på inställningar i vänstermeny och sedan systeminställningar i övre menyn.

Fakturering.

Skapa en order
Välj kund
Använd artikeln för dröjsmålsränta
Ange totalt belopp
Spara order
Skapa faktura