Skapa ny mantelsändning

Följ

Mantelsändning skapas utifrån levererade order inom vald datumintervall, transportör samt land. Systemet ger alltid förslag på utlevererade order som inte tidigare ingått i en mantelsändning.

Order måste innehålla korrekt leveranssätt samt leveransland.

Leverera ordern så det blir följande status
Order ska levereras och faktureras enligt standardförfarande.

Välj mantelsändning i övre menyn.

Välj "Ny mantelsändning" i övre menyn.

Vi ny mantelsändning anges:

Land
Transportör
Från och till datum (Levererade order under vald period)
Antal pallar

Klicka sedan på "Hämta leveranser"

Ingående leveranser inom vald period listas och det finns möjlighet att välja bort order för sändning genom att klicka i eller ut följande ruta

Lådan informerar om att uppgifter är skickade till fraktsystem. Klicka på lådan för att skicka om uppgifterna.
 Klicka på soptunnan för att ta bort mantelsändning.

Läs mer om handelsfaktura och vilka inställningar som behövs gällande fraktartikel mm.