Varianthantering, matrisinmatning av variantartiklar

Följ

Inne på en order eller under editera order klickar du på  “Öppna varianthantering” för en huvudartikeln som har en eller två kopplade varianter på sig i listan för artiklar.

När en huvudartikel är vald visas en ny inmatningsvy för variantartiklar. Mata in antal för respektive artikel, använd med fördel “Enter” för att flytta till nästa variant.

Bild 1: Inmatningsvy för artikel med en kopplad variant

Bild 2: Inmatningsvy för artikel med två kopplade varianter.

I denna vy går det att ändra värdet på axlarna genom att klicka på knappen “Växla axlar”. Ändringen sparas och det går att ändra tillbaka vid ett senare tillfälle om så önskas.

Klicka på info-ikonen för att visa information vad som finns disponibelt på artikeln i systemet.

Klicka på knappen “Lägg till” så kommer valda varianter att läggas till som rader på ordern.

Se även: Hantera sorteringsordning på variantartiklar