Butikskassa, returhantering i kassan

Följ

Hur kan jag göra i kassan när kund vill byta till en dyrare vara och har betalt med kort?

Om den nya köpsumman är större än det gamla så kan man göra ett återköp ”kontant”. Sedan väljer man vid det nya köpet kombinationsbetalning och bara ta mellanskillnaden på kort och resten på kontant. Dvs då är det bara mellanskillnaden som betalas med kort och resten kvittas. Därmed kan alltid kunden handla och pengar behöver ej ligga på vänt.